Οδοντιατρικό

Δημοσιεύτηκε στις: 2018/04/10, 09:34:25 AM

Ένα δυσάρεστο, αλλά δυστυχώς και σύνηθες πρόβλημα που παρατηρείται στους μικρούς μας φίλους είναι η χαλίτωση (δυσοσμία του στόματος) και ο σχηματισμός πέτρας. Η καλή υγεία του στόματος αποτελεί ένα σημαντικότατο κεφάλαιο, καθώς η πέτρα και η ουλίτιδα σε προχωρημένα στάδια μπορεί να οδηγήσουν σε περιοδοντική νόσο και καταστροφή των δοντιών! 'Αμεσο επακόλουθο αυτού είναι η αδυναμία μάσησης της τροφής, με αποτέλεσμα το αδυνάτισμα και την καχεξία του ζώου.

Δυστυχώς, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες δεν ασχολούνται εγκαίρως με τη στοματική υγιεινή των σκύλων τους, με συνέπεια όταν αντηληφθούν το πρόβλημα, τα προληπτικά μέτρα (οδοντόκρεμες, ειδικές λιχουδιές, στοματικά διαλύματα) να μην επαρκούν για τη λύση του.

Ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος προσφέρει ο καθαρισμός των δοντιών και η στίλβωση, που πραγματοποιείται στο ιατρείο μας με ειδική μηχανή υπερήχων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ο καθαρισμός και η στίλβωση όχι μόνο αντιμετωπίζουν το όποιο υπάρχον πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα παρεμποδίζουν την εκ νέου δημιουργία πέτρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τα δόντια του σκύλου μας υγιή και γερά!

Ας μην ξεχνάμε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!